Amerikanistik

61st Annual Convention of the GAAS

Würzburg, June 12-15, 2014

Workshop 11. The American National Narrative and the Global Environmental Challenge

Yvonne Kaisinger (Salzburg)
    Traversing Boundaries: Radiation and Pollution in Contemporary Hawaiian Literature

Christian Klöckner (Bonn)
    "What goes around, it comes back around": (Eco-)Systemic Interdependencies in David Foster Wallace’s Infinite Jest

Hanna Straß (München)
    Ecological Indians, Ecocide, and Environmental Preservation: Environmental Discourses in Linda Hogan's People of the Whale (2008)

Antonia Mehnert (München)
    "The World is Beating a Path to Your Door": Climate Change, Butterflies and Ethical Glocalism in Barbara Kingsolver's Flight Behavior

J. Jessie Ramírez (Frankfurt/M.)
    Green Futures: Toward a Postnational Ecology

Alexa Weik von Mossner (Klagenfurt/München)
    American Eco(dys)topias and the Transnational Dimensions of Ecological Citizenship

Chairs